Iedereen die graag een kop koffie drinkt, herkent het probleem vast wel, kalkaanslag aan de binnenkant van het koffiezetapparaat. Het is heel vervelend om het koffiezetapparaat regelmatig schoon te moeten maken. Bij deze een aantal tips om je koffiezetapparaat goed te onderhouden.

Waterfilter

De kalkaanslag aan de binnenkant van het koffiezetapparaat wordt veroorzaakt doordat er kalk in ons drinkwater zit. Bij de waterzuivering wordt het grootste deel van de kalk uit het water gefilterd. Jammer genoeg is dit niet al het kalk dat in het water zit. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing tegen kalkaanslag in je koffiezetapparaat. Je kunt een Brita waterfilter aanschaffen. Door het water voordat je het in het koffiezetapparaat doet nog een extra keer te filteren wordt bijna alle kalk die nog in het water zit eruit gehaald. Hierdoor duurt het vele malen langer voordat je het koffiezetapparaat schoon moet maken. Ook heeft het een goed effect op het normale kraanwater. Veel mensen die een waterfilter hebben aangeschaft geven aan dat het kraanwater beter smaakt als het gefilterd is. Hierdoor heeft dit niet alleen een positief effect op het koffiezetapparaat maar zorgt het er bijvoorbeeld ook voor dat jouw kopje thee lekkerder smaakt.

Onderhoudt je koffiezetapparaat goed

Vooral voor de levensduur van het koffiezetapparaat is het erg bevorderlijk om het apparaat op tijd schoon te maken. Dit hoeft helemaal niet vaak maar is toch heel belangrijk. Haal het koffiezetapparaat eens helemaal uit elkaar en maak alle losse delen goed schoon. Door dit regelmatig te doen kun je er voor zorgen dat je koffiezetapparaat vele malen langer meegaat. Hierdoor bespaar je jezelf de aankoop van een nieuwe. Hoe vaak je het apparaat schoon moet maken is sterk afhankelijk van hoe vaak het apparaat gebruikt wordt. Als je bijna nooit koffie zet heeft het natuurlijk weinig zin om het apparaat regelmatig schoon te maken.