Koffie, pasta, pizza, brood of aperitivo: Italië blijft the little black dress van het eten ook zeker in Nederland. Het Italiaanse eten is even simpel als veelzijdig en telkens weer opnieuw uit vindbaar. Voor elke hamburgertent die z’n biezen pakt, komt er een pizzeria voor terug. Er zijn zoveel combinaties van ingrediënten en mogelijkheden op de pizza’s dat er voor iedere bezoeker van de Nederlandse pizzeria’s wel iets lekkers bijzit.

Pizza

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat pizza’s uit Italië komen. Pizza komen oorspronkelijk uit Napels en werden in als eerst gemaakt eind 17e eeuw. De koning Umberto 1 die koning was in de 17e eeuw zorgde ervoor dat pizza’s populair werden in heel Italië en later de rest van de wereld.

Pasta

Pasta is ook van die een van die gerechten die erg populair is in Nederland die als eerst werden gemaakt in de Italiaanse keuken. Tegenwoordig is eet het gemiddelde huishouden wel een keer per week pasta. 

Koffie

Tot op de dag van vandaag is het Italiaanse merk Espresso niet meer weg te denken in onze huidige cultuur en gewoonte. Expresso is wereldwijd het populairste koffiemerk en iedere Nederlander kent wel de Espresso reclames met Jorge Clooney.

Italiaans eten in Nederland

Bij Woodstone Pizza kun je genieten van heerlijke pizza’s, maar ook de Italiaanse pasta’s en koffie. Zij bieden een unieke restaurantervaring die je alleen hebt in de mooiste plaatjes van Italië. Met hun rijke ervaring in de Italiaanse keuken, bieden zij de beste Italiaanse gerechten aan die je maar in Nederland kan wensen. Zij hebben restaurants in Nederland waar je lekker kunt genieten van de Italiaanse keuken, maar je kunt ook een pizza bestellen in Haarlem, Hoofddorp, Alphen aan den Rijn en Almere.