Spiermassa opbouwen kan iemand willen om er mooier uit te zien of omdat het vanzelf gebeurd bij de training die iemand doet zoals bodybuilding. 

Hoe wordt spiermassa opgebouwd?

Spiermassa wordt opgebouwd door het trainen van de spiergroep waar de spieren gewild zijn, wilt iemand grotere bovenarmen, train dan de bovenarmspieren. Een iets zwaardere training doen die je eigenlijk aan kan is beter, zo is er meer kans om de spieren te herstellen na afloop. Juist de herstelperiode en overigens de rustperiode worden de spieren juist gekweekt. Een logboek bijhouden kan helpen om te zien hoe de spieren en jijzelf vooruit gaan, in het begin is resultaat makkelijk te zien maar na verloop van tijd is dit resultaat minder snel zichtbaar, het  resultaat wordt subtieler behaald wat moeilijk te zien is voor je ogen. Het is belangrijk om hier alles in vast te leggen, van hoe vaak je oefening doet tot hoe lang je rustpauzes zijn. Zo kan er snel gezien worden waar het eventueel fout is gegaan, wat goed werkte en wat minder goed werkte. 

Ook het eten van genoeg eiwitten is nodig om spiermassa op te bouwen, hiervoor bestaan ook eiwitshakes maar om eiwitten in het dagelijks eten te krijgen is ook niet lastig. 

Eiwitten zijn als het ware te verkrijgen in twee vormen, plantaardig en dierlijk. 

Onder plantaardige eiwitten vallen granen zoals pasta, brood of rijst, maar ook noten, paddenstoelen en peulvruchten zoals linzen. Dierlijke eiwitten bestaan dan weer uit vlees, gevogelte, vis, zuivelproducten denk aan yoghurt, vla, melk of kaas. Dit zijn allemaal dierlijke eiwitten. Er is dus genoeg keus om eiwitten dagelijks in je systeem te krijgen, ook als je naar een restaurant gaat is het gemakkelijk om eiwitten binnen te krijgen.

Bodybuilding

Bodybuilding een concept wat de spieren doet groter maken om het lichaam op deze manier vorm te geven, dit gebeurd door middel van training en letten op de voeding. Voor bodybuilding is het belangrijk dat er eiwitrijk gegeten wordt, vaak bestaan maaltijden dan ook uit veel groenten en een klein stuk vlees. De groenten zorgen ook voor de energie die iemand nodig heeft tijdens het trainen. Voldoende slaap is hierbij zeer belangrijk voor zowel het spierherstel als om het lichaam klaar te maken voor de volgende training. Juist het spierherstel zorgt voor de spiervorming die zichtbaar is.

 Er zijn natuurlijk meer mogelijkheden om bodybuilding op te pakken, bodybuilding met muscleconcepts is een goede start om te zorgen dat de juiste hoeveelheden aan extra supplementen ingenomen worden en dat jouw lichaam de boost krijgt die het nodig heeft op dat moment. Vaak zijn deze supplementen in poedervorm of in pilvorm te verkrijgen, de poedervorm is vaak ook beschikbaar als een tot milkshake gevormd mengsel. Zeker als iemand net gestart is met bodybuilding is het verstandig om te kijken wat die gene eet en over er een tekort is aan een bepaalde voedingsstof.  

Meer spieren kweken kan iedereen met de juiste instelling.