In het recente verleden is het aantal onafhankelijke café-restaurants toegenomen. Het aantal mensen dat onafhankelijke cafés ziet, is enorm toegenomen. Uit een onderzoek in het VK is gebleken dat het onafhankelijke The Increase Of Independent Cafe Restaurant met 15% is gestegen

In het recente verleden is het aantal onafhankelijke café-restaurants toegenomen. Het aantal mensen dat onafhankelijke cafés ziet, is enorm toegenomen. Uit een onderzoek in het VK is gebleken dat het aantal onafhankelijke coffeeshops met 15% is gestegen en dat het aantal personen dat dit café-restaurant bezoekt dit jaar (2013) met 14% is gestegen. Deze studie, waarbij meer dan 2000 Britse consumenten werden gestemd, is een afbeelding van wat er in verschillende andere landen gebeurt. Koffie is erg populair geworden vanwege de vele wellness-voordelen en ook onafhankelijke cafés vanwege het voordeel van veel betere inkoop en prijzen van groothandelkoffie.

Tegenwoordig kiezen sommige mensen ervoor om hun favoriete koffiesmaak voor hen onderweg in papieren mokken te krijgen. Simpel gezegd, ze plaatsen een bestelling, daarna informeren ze hun naam en na een paar minuten wordt een kopje koffie aan hen overgedragen. Dit betekent dat ze de lange zitplaatsen wachttijden van toonaangevende café in de belangrijke steden voorkomen. Dit is slechts een van de redenen waarom er in het recente verleden snel coffeeshops zijn geweest.

Onafhankelijke coffeeshops gebruiken de beste bonen ter wereld om de lekkerste mok koffie te bereiden. Daarnaast zal een barista die begrijpt hoe je heerlijk kunt bereiden, evenals geweldige koffie, zeker iets bereiden dat je zeker een fantastisch en verjongd gevoel zal geven. De toename van coffeeshops is zo snel geweest dat ze snel marktaandeel veroverden, wat voorheen het geval was bij ketencafés.

Wat heeft onafhankelijke cafés zo populair gemaakt? Dit is de vraag die mensen kunnen stellen. Nou, het draait allemaal om kwaliteit. Volgens degenen die deze coffeeshops runnen, werken deze coffeeshops in een stijl van het hebben van een individuele, benaderbare ambiance met geweldige koffie, die door geen ander kan worden geëvenaard. De barista’s die deze koffie bereiden, ondergaan een uitgebreide training van zes maanden of langer voordat ze kunnen worden ingeschakeld om koffie te bereiden die zeker aan de klant wordt aangeboden.