Waterontharders zijn een veelbesproken onderwerp als het gaat om de kwaliteit van ons water. Maar wat zijn waterontharders precies en wat is hun effect op leidingen en boilers? In deze blog gaan we dieper in op dit onderwerp en ontdek je de voordelen van het gebruik van een waterontharder.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat wordt gebruikt om hard water te behandelen. Hard water is water dat veel kalk bevat, wat kan leiden tot kalkaanslag op leidingen en in apparaten zoals boilers. Een waterontharder verwijdert deze kalk uit het water door middel van een proces genaamd ionenwisseling. Hierbij worden de kalkdeeltjes uit het water gehaald en vervangen door natriumionen, waardoor het water zachter wordt.

Het effect op leidingen en boilers

Het gebruik van een waterontharder heeft verschillende voordelen voor leidingen en boilers. Doordat het water zachter wordt, zal er geen kalkaanslag meer ontstaan in de leidingen. Dit zorgt ervoor dat de doorstroming van het water niet wordt belemmerd en dat de leidingen niet verstopt raken. Ook zal er geen kalkaanslag meer ontstaan in de boiler, waardoor deze langer meegaat en efficiënter werkt. Dit kan uiteindelijk leiden tot kostenbesparing, doordat er minder onderhoud en vervanging nodig is.

Ontdek de voordelen van een waterontharder

Naast het positieve effect op leidingen en boilers, heeft het gebruik van een waterontharder ook voordelen voor jou als gebruiker. Zo zal je merken dat je minder schoonmaakmiddelen nodig hebt, doordat er geen kalkaanslag meer ontstaat in bijvoorbeeld de badkamer. Ook zal je huid en haar zachter aanvoelen na het douchen met zacht water. Daarnaast is zacht water beter voor huishoudelijke apparaten, zoals de vaatwasser en wasmachine, waardoor deze langer meegaan.

Wil je meer weten over waterontharders en de voordelen ervan? Neem dan een kijkje op www.boshuis.nl voor meer informatie en advies op maat. Zo kan je zelf ervaren wat het gebruik van een waterontharder voor jou kan betekenen.